Doqsys blog

"A Source-to-Pay automatizálás szakértője"

5 + 1 jótékony hatása az e-számla küldésnek

  1. A számlázási költségek csökkentése akár 60%-al: Ha jelenleg papír alapon végzi a számlázást, rengeteg költségtől megszabadulhat, ha átáll az e-számlázásra. Egy csapásra megszabadulhat a következő költségektől:
    • papír vásárlás
    • nyomtatás
    • borítékok / borítékolás
    • postázás
    • raktár bérlés, mivel a számlákat 8 évig szükséges megőrizni
    • A megoldás bevezetésével a munkatársak idejének egy része felszabadul, amit egyéb értékteremtő feladatok elvégzésére fordíthatnak.
  2. Gyorsabb kifizetés: Egy papíralapú számla bekerülése a partnere pénzügyi rendszerébe akár napokig is eltarthat, ezzel szemben az e-számla azonnal bekerül. Csökkentse drasztikusan kintlévőségei arányát e-számlázás bevezetésével.
  3. Kevesebb elutasított számla: Az e-számlázás bevezetésével hatékonyabb és pontosabb lesz a számlázás, ami által partnerei nem fogják számláit visszadobni.
  4. Jobb cash-flow menedzsment: Az e-számlázás jellemzően online hozzáféréssel és a számlák jobb átláthatóságával jár együtt. Bármikor ellenőrizheti az aktuális helyzetet, nem kell hozzá az irodában tartózkodnia.
  5. Megfelelés az ügyfelek e-számlázási követelményeinek: Megkönnyíti ügyfelei életét, ezáltal cége könnyebben tehet szert üzleti kapcsolatokra.

+1. Váljon zöld megbízóvá: Kevesebb papír felhasználásával a vállalat “zöldebb” lesz. Ezek a szempontok egyre inkább terjednek a világban és ez alól Magyarország sem kivétel. A zöld iroda, zöld munkafolyamatok egyre inkább felkapott kifejezések és szempontok egy partner kiválasztásnál. Legyen zöld és ezáltal vonzóbb a lehetséges ügyfelei számára.

Az e-számla küldés bevezetésével a cége elindul egy jó úton, de ezen a ponton még nem biztos, hogy az Ön cége fogadni is tudja azokat. Az igazán érdekes automatizálási folyamatok ez után következnek. Beszélhetnénk itt még sok mindenről, de azt majd egy következő alkalommal.

Amennyiben kérdése merült fel az automatizálási folyamatokról vegye fel velünk a kapcsolatot itt.