Doqsys blog

"A Source-to-Pay automatizálás szakértője"

IIR Dokumentumkezelési Konferencia

Idén is képviseltette magát a DOQSYS Business Solutions Zrt. a szeptemberben megrendezésre kerülő IIR Dokumentumkezelési konferencia támogatójaként. A rendezvényen izgalmas előadást tartott Gergely Ákos, vezérigazgató, aki bemutatta a elektronikus számla kezelésének típusait, azok összehasonlításában megmutatkozó előnyöket és hátrányokat.

A digitális archiválás korunk egyik leghatékonyabb eszköze az adminisztratív költségek csökkentéséhez. A centralizált és decentralizált elektronikus iktatás eltérő szervzeti működést és folyamatokat igényel. A hiteles másolatok készítésénél már olyan eszközök is a rendelkezésre állnak, mint az elektronikus aláírás vagy a digitális időbélyeg, ezek használata azoban erősen szabályokhoz kötött, így nem árt tisztában lenni a jogi és egyéb compliance elvárásokkal.

Bemutatásra került a intelligens adatkinyerési megoldás (ICR – intelligent character recognition), mint a digitalizálás élenjáró technológiája. A mindenki által ismert és széles körben elterjedt OCR (optical chracter recognition) technológiát meghaladva, az ICR rendszerek párhuzamosan több OCR motort használva – “szavazással” alkotva pontosabb eredményeket – szolgálják a nagyobb hatékonyságot. Ezen túlmenően az ICR rendszerek adatbázis kapcsolatokkal rendelkeznek, így képesek meghatározott meta adatokat az ügyfél ERP vagy egyéb back-end rendszeréből származó adatbázisokból kinyerni, amivel könnyedén atomatizálhatóvá válik a folyamat. Mindazonáltal ezek a rendszerek képesek önmaguktól tanulni és a bennük kialakított logikák mentén önállóan, automatikusan dolgozni.

Az előadás egy esettanulmánnyal zárult, amely azt mutatta be, hogy a magyarországon működő legnagyob bankok egyike hogyan ért el jelentős megtakarításokat azáltal, hogy a hatósági megkeresések digitalizálási és adatkinyerési folymatát teljes mértékben kiszervezte a DOQSYS Business Solutions Zrt.-hez. Ennek keretein belül a DOQSYS postafiókjában fogadja az említett dokumentumokat, majd a postabontást, előkészítést (kapcsozást, marketing anyagok és csatolmányok leválogatását, ) követően nagyteljesítményű szkennerek segítségével digitalizálja a megoldásokat. A szkenneléssel azonos időben a korábban bemutatott ICR technológiával kinyeri a bank számára szükséges adatokat, szakképzett dokumentumkezelési szakemberek felügyelete mellett. Az így kinyert adatok az Ügyfél kérése szerint a megfelelő biztonságos csatornán kerül visszajuttatásra.

A dokumentumkezelés ilyen módon történő kiszervezésének népszerűségét bizonyítja, hogy a DOQSYS Business Solutions Zrt. egy zöldmezős beruházás keretein belül épülő, közel 3000 nm-es feldolgozó és nyomdaipari komplexummal igyekszik még magasabb színvonalon kiszolgálni ügyfeleit. A DOQSYS Data Center (DDC) névre keresztelt feldolgozó központ 2017 tavaszán készül el Gödöllőn, jelentősen hozzájárulva a helyi munkaerő és az ott található tehetséges egyetemisták elhelyezkedéséhez.

Amennyiben Ön is szeretné megismerni az esettanulmány pontos tartalmát, illetőleg az így eléerhető megtakarítási lehetőséget, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik készéggel állnak a rendelkezésére.

 

070_6060070_6064

700_9882070_6087