Doqsys blog

"A Source-to-Pay automatizálás szakértője"

Papíralapú hatósági megkeresések compliance vonatkozásai

Június 10-11-én „Best Practice-ek a pénzintézeti compliance-ben” címmel az IIR Magyarország, két napos intenzív szemináriumot szervezett pénzügyi, banki szakemberek számára.

A találkozó célja volt, hogy a compliance területen dolgozók teret kapjanak az együttgondolkodásra, valamint, hogy megismerkedjenek a nemzetközi trendekkel és lehetőségekkel.

A DOQSYS Kft, Magyarországon egyedül álló módon kifejlesztett egy olyan megoldást, amely lehetővé teszi különböző hatóságok által küldött papír alapú megkeresések automatizált feldolgozását, aminek segítségével a pénzintézetek komoly magtakarításokat érhetnek el. Mivel a feldolgozás során bizalmas adatokkal dolgoznak, joggal merül fel a comliance szerepe.

Gergely Ákos a cég ügyvezetője prezentációjában kitért a feldolgozási folyamatban rejlő compliance kockázatokra, valamint azok kezelésére. A résztvevők megismerhették a gyakorlati megvalósítás lépéseit, majd egy magyarországi kereskedelmi bank esettanulmányát. Zárásként sok izgalmas kérdés hangzott el, melyekre Gergely Ákos mellett Imre Zsolt Bankbiztonsági Főosztályvezető válaszolt.

Néhány kép az eseményről:
előadás
előadás
előadás